Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη των 40 «Ευκαιριών».



Μια Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματική «δίνη» Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Από την μέρα της sangria.
       
Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης επιτελούν ένα εξαιρετικό, πολυσχιδές και πολυεπίπεδο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο. Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε από την ιστοσελίδα μας ένα από τα πολλά προγράμματα που υλοποιεί η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη των 40 Εκκλησιών (Βιζυηνού 57, τηλ.: 2310203443) από τον Οκτώβριο του 2014: Το Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ισπανικής Γλώσσας, απευθυνόμενο σε δημότες της Θεσσαλονίκης. Στον φιλόξενο και κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο της Βιβλιοθήκης, περιστοιχιζόμενοι από βιβλία, οι περίπου είκοσι δημότες της πόλης μας έρχονται σε επαφή (κάθε Τρίτη 15:00-17:00) με την Ισπανική Γλώσσα, αλλά και τον Πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά του Ισπανικού λαού χάρη στον ενθουσιώδη καθηγητή Manuel Martin Rubio που δεν φείδεται αργιών και άλλων ευκαιριών για να ενισχύσει περαιτέρω την διδασκαλία του κάνοντας φροντιστηριακά μαθήματα με κάθε ευκαιρία. Τη γραμματειακή υποστήριξη του Προγράμματος έχει επωμιστεί η βιβιοθηκονόμος κυρία Θάλεια Ξενάκη με περισσή ευγένεια και προθυμία.
        
Επί παντός Ισπανικού...
Οι μαθητευόμενοι έχουν την ευκαιρία να λάβουν επαρκή βασική γνώση της Ισπανικής  Γλώσσας (επίπεδο Α1 και Α2), απολύτως δωρεάν (οι σημειώσεις δίνονται ψηφιακά) ενώ δεν λείπουν και οι ευκαιρίες για διασκέδαση και ψυχαγωγία μέσα από την παρακολούθηση ταινιών, την ακρόαση τραγουδιών αλλά ακόμη και την παρασκευή  sangria (!!!) από όπου και οι φωτογραφίες.
        Παρακολουθείστε τις ανακοινώσεις για τα προγράμματα ξένων γλωσσών που υλοποιούνται στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, όπως και τις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης των 40 Εκκλησιών  στη σελίδα της στο  Facebook με την ένδειξη Περιφερειακή Βιβλιοθήκη των 40 Εκκλησιών. Ανακαλύψτε την.
        Σε επόμενο άρθρο μας θα παρουσιάσουμε το συνεχιζόμενο (επί τρία ήδη έτη) Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας για τον Τουρισμό που υλοποιεί ο Δήμος με την στήριξη του Ομίλου Μουζενίδη.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου